MediaWatch

Biografer oplevede publikumsfald på godt ti procent i weekenden

Coronaudbruddet kan ifølge Danske Biografer være årsag til, at biograferne i øjeblikket oplever et fald i antallet af besøgende. De kommende uger vil give et klarere billede af tilbagegangen, lyder det.

Foto: Anders Rye Skjoldjensen/Politiken/Ritzau Scanpix

Weekendens besøgstal i landets biografer har ikke været prangende – og det kan have noget at gøre med myndighedernes anbefalinger fra fredag om at aflyse større arrangementer. Det siger direktør for Danske Biografer, Lars Werge, til Filmmagasinet Ekko.

"Vi kan godt fornemme, at folk har været lidt tilbageholdne i weekenden efter statsministerens melding fredag," siger Lars Werge, som oplyser, at weekendens besøgstal er lidt over ti procent lavere end samme tidspunkt sidste år.

Han pointerer, at tallet sidste år var lidt højere end året forinden, og at det altså hører med til historien, at antallet af besøgende generelt kan svinge lidt. Derfor vil branchen først i løbet af de kommende uger få et tydeligere billede af tilbagegangen i antallet af biografgængere, mener han.

Ingen danske biografer har holdt lukket som følge af myndighedernes anbefalinger.

Andre steder i verden har corona dog allerede haft stor betydning for filmbranchen. Ritzau har tidligere beskrevet, at tusindvis af biografer i Kina har været lukket i månedsvis, og at corona også har haft indvirkning på antallet af biografgængere i Sydkorea og Japan samt Italien, hvor alle biografer blev lukket søndag.

Som direkte konsekvens af udviklingen er premieren på den nye James Bond-film blevet udskudt fra marts til november. Analytikere anslog tidligere på måneden ifølge Ritzau, at coronavirusset kan have kostet filmindustrien i omegn af 33 mia. kr. i tabt indtjening.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs