MediaWatch

Lars Werge bliver direktør for biografernes brancheorganisation

Tidligere formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, skal som ny direktør for Danske Biografer bl.a. give landets biografer en stærkere stemme i den offentlige debat.

Foto: Bonnerup Claus/Ritzau Scanpix

Godt et halvt år efter Lars Werge trak sig som formand for Dansk Journalistforbund, skifter han scene og skal fremover tale biografernes sag som ny direktør for brancheorganisationen Danske Biografer.

Det skriver foreningen på sin hjemmeside.

”Vi har i Danske Biografers bestyrelse længe haft et ønske om, at få biograferne og deres gæsters interesser centralt placeret, når der tales film og særligt dansk film. Det gælder som aktør i de politiske kredse på Christiansborg og i forhold til branchens organisationer og kulturlivet som sådan. Og det gælder også foreningens ansigt i det offentlige rum,” siger Mette Schramm, der er konstitueret formand for Danske Biografer.

Lars Werge afløser i rollen Kim Pedersen, der efter 14 år trak sig som formand for Danske Biografer i sommeren 2019. I forbindelse med Kim Pedersens afgang blev stillingen ændret til en direktørstilling, der blev slået op i slutningen af året.

Ifølge Mette Scramm bliver opgaven bl.a. for Lars Werge at give biograferne en mere markant stemme i debatten om film og danske biografer.

”Jeg går til opgaven med stor ydmyghed, men også med høje ambitioner. Gennem ansættelsessamtalerne, og sidenhen gennem gode snakke med formanden og andre fra bestyrelsen, har jeg fået en klar fornemmelse af det potentiale, som Danske Biografer rummer, og jeg har faktisk den ambition at indfri det og løfte organisationen både i offentligheden og overfor politikere og beslutningstagere,” siger Lars Werge i meddelelsen.

Lars Werge meddelte 30. juni sidste år sin afgang som formand for journalistforbundet på Facebook, efter et kort forløb hvor forbundet havde sagt farvel til daværende chefredaktør for fagbladet Journalisten, Øjvind Hesselager.

Efter hård offentlig kritik af en formulering om Hesselagers journalistisk "kompromisløse" linje, som Lars Werge var citeret for i en pressemeddelelse om redaktørens afgang, valgte formanden selv at gå.

Lars Werge tiltræder sin nye stilling for Danske Biografer, der har 168 biografer på medlemslisten, d. 1. marts.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs