MediaWatch

DR skærer i populære programmer

Efter at have skåret et kvarter af "Kender du typen?" er høvlen nu rettet mod to andre populære DR-programmer. En række andre bliver forlænget.

Bonderøven er et af DR's mest populære livsstilsprogrammer, der har eksisteret siden 2011, og hvor man som seer følger Frank Erichsens mål om at være selvforsynende. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Bolig- og livsstilsprogrammerne "Hammerslag” og “Bonderøven” er de næste i rækken til at blive skåret ned fra 45 til 30 minutter, efter det for nyligt skete for "Kender du typen?". Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Til gengæld bliver en række andre programmer forlænget med et kvarter, fra 45 minutter til en time. Her er der tale om "Forsvundne arvinger", "Løvens hule”, "Alene i vildmarken", "Danmarks næste klassiker", "I hus til halsen" og "Nak og æd”.

Ændringerne udløber af spareplanen fra 2018, som betyder, at der skal der skæres 420 mio. kr. af de årlige omkostninger frem mod 2021. Derudover skal DR, som verden ser ud i dag, spare yderligere et trecifret millionbeløb i 2022 og 2023.

Det medførte, at DR har valgt at fremrykke TV-Avisen fra klokken 21.30 til 21.00, hvilket betyder, at primetime på hovedkanalen af reduceret med en halv time. Derfor skal en række af de nuværende 45-minutter lange programmer altså enten afkortes med et kvarter eller forlænges med samme.

"Ud fra en samlet vurdering af, hvorvidt det enkelte program egner sig til at blive længere eller kortere – i forhold til den værdi, det er målet at seerne får af programmet, udviklingsmulighederne i programmets konkrete indhold og format samt hvad der giver mest mening i den praktiske produktion af programmet – er det besluttet, om programmet i 2020 skal vare en time eller en halv time,” lyder det i pressemeddelelsen fra DR.

Hvornår ændringerne træder i kraft fremgår ikke.

Mere fra MediaWatch

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs