MediaWatch

Flere DR-dramaer og TV 2-serier nomineret til årets Robert-priser

"Dronningen", "Ser du månen Daniel" og "Før frosten" går igen i flere af de 29 kategorier, som den velkendte film- og tv-pris uddeles inden for. Fem dramaserier kæmper om prisen som årets tv-serie.

Trine Dyrholm er nomineret i kategorien "Årets kvindelige hovedrolle" for sin præstation i "Dronningen". Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Ritzau Scanpix

En lang liste af navne og titler, som er kommet med i opløbet om at vinde årets Robert-pris, er mandag offentliggjort på Det Danske Filmakademis Facebook-side.

De nominerede fordeler sig på i alt 29 kategorier, som blandt andet tæller bedste dokumentarfilm, tv-serie og spillefilm samt bedste hoved- og biroller for mænd og kvinder i både spillefilm og tv-serier.

Tre af 2019's mest sete danske film "Ser du månen, Daniel" og "Dronningen" samt "Før Frosten" er udover at være nomineret til Årets Danske Spillefilm også repræsenteret i en lang række af de øvrige kategorier.

Inden for tv-serier er "Fred til Lands" samt "Bedrag III", som blev sendt på DR og "Lykkeper", som blev sendt på TV 2, nævnt i flere af kategorierne, herunder Årets TV-serie. Tv-serierne "Den som dræber - Fanget af mørket" og "Badehotellet" er også nominerede i den kategori.

Robert-priserne uddeleles 26. januar.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere