MediaWatch

NENT og DR fordeler rovet til næste års EM i fodbold

Viaplay bliver hjemsted for samtlige 51 kampe ved EM-slutrunden næste år, mens TV3-kanalerne sætter sig på størstedelen af kampene på flow-tv. DR får hovedparten af Danmarks indledende gruppekampe.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark sikrede i november kvalifikationen til EM ved at spille 1-1 på udebane mod Irland. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Når EM-slutrunden i fodbold for herrer næste sommer løber af stablen, så vil alle 51 kampe blive vist på Nordic Entertainment Groups (NENT) streamingtjeneste Viaplay, mens flertallet af kampene på flow-tv bliver vist på NENT's TV3-kanaler. Det oplyser NENT og DR, der deler rettighederne, i pressemeddelelser.

Fordelingen af kampene er faldet sådan ud, at 29 af de 51 kampe vil blive sendt på TV3-kanalerne, mens de resterende 22 bliver tranmitteret på flow hos DR. Alle 51 kampe vil som nævnt blive vist på streaming på Viaplay.

DR vil vise åbningskampen, som spilles 12. juni i Rom, og finalen, som afvikles 12. juli i London. Danmark er kvalificeret til EM-slutrunden, og to af af landsholdets tre gruppekampe – den første og den sidste – vil blive vist på DR, mens den midterste kamp vil blive vist hos TV3. Danmark skal spille alle tre gruppekampe i Parken i København.

Deles om knockoutkampe

DR og TV3 deles ligeligt om de otte ottendelsfinaler, de fire kvartfinaler og de to semifinaler. Hvis Danmark kvalificerer sig til knockout-fasen, vil kampene blive vist på DR.

Ud over de 21 kampe, som DR må vise på tv, har public service-selskabet radiorettighederne til alle 51 kampe. De vil blive udnyttet på P3.

"Vi ved, at der ikke er noget, der som sport kan samle befolkningen og fortælle os, at vi er danske. Derfor er det vigtigt for DR at være med i de store sportsbegivenheder og bringe dem ud til alle danskere," siger Henriette Marienlund, mediedirektør hos DR, i en pressemeddelelse.

EM-slutrunden bliver afviklet i 12 forskellige byer i 12 forskellige lande. Fire kampe – Danmarks tre gruppekampe samt en ottendedelsfinale – bliver spillet i København.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere