MediaWatch

Medieordfører kritiserer vedtagelse af licensnedsættelse

Finansudvalget vedtog torsdag den planlagte licensnedsættelse for næste år. Det betyder færre penge til DR, men møder kritik fra De Radikale, der ser det som en videreførsel af den tidligere regerings politik.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

De Radikales medieordfører, Jens Rohde, kritiserer regeringen for at lægge stemmer til den licensnedsættelse næste år, der blev vedtaget af Folketingets Finansudvalg torsdag. Det skriver Politiken.

Beskæringen af licensen er en del af sidste års mediepolitiske aftale, som den tidligere VLAK-regering og Dansk Folkeparti står bag, og som reducerer DR's budget over en femårig periode. Ifølge Jens Rohde har S-regeringen "ualmindeligt travlt" med at gennemføre den tidligere regerings politik.

"Og det til trods for, at alle partierne bag forståelsespapiret er imod den tidligere kulturpolitik. Og det til trods for, at vi har haft forhandlinger og en forståelse med kulturminister Joy Mogensen om, hvordan vi kunne afværge besparelserne for DR og finde en licens, der var progressiv (indkomstafhængig, red.). Alt det har været spild af tid," siger Jens Rohde til Politiken.

Fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) har pointeret, at gårsdagens vedtagelse var nødvendig for rent formelt at kunne opkræve licens næste år, og at DR's budget først skal fastlægges ved de medieforhandliger, der venter efter årsskiftet.

Mens Socialdemokratiet stemte for aktstykket i Finansudvalget, der effektuerer licensopkrævningen, stemte regeringens støttepartier Radikale, SF, Enhedslisten og derudover Alternativet imod.

Licensen sænkes med 574 kr. til i alt 1353 kr. næste år.

Licensen sænkes – men regeringens støttepartier stemte imod

Licensen er blevet kastebold i optakt til næste års medieforhandlinger

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere