MediaWatch

TV 2 finder ny kanalchef i egne rækker

Programredaktør på TV 2 rykker op som ny kanalchef for hovedkanalen, TV 2 Charlie og TV 2 Fri. Hun afløser Lotte Lindegaard, der har fået ny rolle som programdirektør.

Foto: TV 2

TV 2 har sat navn på afløseren for Lotte Lindegaard, der i september skiftede rolle fra kanalchef til programdirektør i koncernen. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Ny kanalchef for hovedkanalen, TV 2 Charlie og TV 2 Fri bliver Dorthe Thirstrup, der kom til TV 2 i maj som programredaktør for fakta og livsstil.

"Dorthe Thirstrup ikke alene forstår TV 2s dna – hun er vores dna: Komplet ukrukket og på samme tid både skarp og kærlig. Hun har bestridt stort set alle poster på både producent- og broadcastersiden og har samlet stor erfaring og kompetence. Det gennemgående træk i hendes tv-karriere er, at Dorthe er en virkelig dygtig historiefortæller med konstant fokus på at gøre en forskel og skabe betydning for danskerne," siger Lotte Lindegaard, programdirektør for TV 2, i meddelelsen.

Genrer flyder sammen

Dorthe Thirstrup har tidligere været i DR gennem fem år og var senest programchef i produktionsselskabet Strong gennem et år inden skiftet til TV 2. Opgaven som ny kanalchef bliver at udvikle og forny programporteføljen, så den matcher kravene på klassisk flow-tv og på streamingtjenesten TV 2 Play, som er et strategisk hovedfokus. Ifølge Dorthe Thirstrup vil udviklingen mod mere streaming være med til at nedbryde grænserne mere mellem de forskellige programgenrer de kommende år.

"Vi vil opleve, at forskellige genrer vitaliserer hinanden, ved at et program kan bruge fortællemæssige greb fra andre genrer. Vi skal bruge de bedste og mest relevante greb, når en historie skal foldes ud," siger Dorthe Thirstrup, der tiltræder som kanalchef 1. december, i meddelelsen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere