MediaWatch

Støttepartier vil have finansminister til at droppe nye DR-besparelser

Både Radikale og Enhedslisten opfordrer som et led i finanslovsforhandlingerne til, at den næste fase af nedskæringerne i DR sløjfes.

Foto: LISELOTTE SABROE//

Støttepartierne Enhedslisten og Radikale vil have regeringen til at tage de kommende besparelser i DR af bordet, skriver Altinget.

Det var budskabet fra de to partier, der onsdag var til forhandlinger med finansminister Nicolai Wammen (S) i Finansministeriet om en ny finanslov. Her er det en prioritet for begge partier, at DR ikke skal spare mere ifølge partilederne Pernille Skipper og Morten Østergaard.

"Ja, vi vil gerne styrke dansk public service. Der er jo truffet en lang række beslutninger, som begrænser det i forhold til Danmarks Radio. Derfor er vi også gået til valg på at droppe de nye besparelser," sagde De Radikales leder, Morten Østergaard, til Altinget.

Ifølge Enhedslistens leder, Pernille Skipper, er prioriteringen af public service noget af det, "der står allerøverst på listen" i deres tilgang til finanslovsforhandlingerne.

DR blev i det seneste medieforlig pålagt en besparelse på 20 pct. i aftaleperioden frem mod 2023. Sidste år gennemførte DR første del af besparelserne og skar omkring 420 mio. kr. af budgettet. Cirka 400 stillinger blev i den forbindelse nedlagt og samtidig lukker tv-kanalerne DR K, DR3 og DR Ultra fra nytår.

DR skal i næste fase spare yderligere 255 mio. kr., og det er de besparelser, støttepartierne vil have regeringen til at stoppe. Også DR har i en ny strategi opfordret til, at de sidste nedskæringer aflyses.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere