MediaWatch

Medie: Tarantino afviser at føje kinesisk censur

Filminstruktøren Quentin Tarantino vil angiveligt ikke følge krav fra Kinas censurmyndighed om at klippe i filmen "Once upon a time in Hollywood".

Foto: Christopher Gallagher/Reuters/Ritzau Scanpix

Quentin Tarantino vil ikke gå med til at moderere sin seneste film "Once upon a time in Hollywood" til det kinesiske marked, og derfor er det sandsynligt, at filmen aldrig får premiere i Kina. Det skriver amerikanske Variety.

De kinesiske censurmyndighederne har ifølge Variety meddelt Sony Pictures, som distribuerer filmen, at den skal redigeres inden kinesisk lancering, hvilket Tarantino har afvist.

Det fremgår ikke, hvilke scener der stejles over i Kina, men ifølge Variety er den planlagte kinesiske premiere den 25. oktober sat i bero, som følge af at datteren til den amerikanskfødte kinesiske skuespiller Bruce Lee klagede til den kinesiske filmadministration over filmens skildring af hendes afdøde far.

Quentin Tarantino er tidligere gået med til at klippe i sine film for at få dem i de kinesiske biografer. Eksempelvis blev der fjernet scener med vold og nøgenhed i filmen "Django Unchained" fra 2012.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere