MediaWatch

Netflix i dialog med danske forbund om kritiseret aflønningsmodel

Efter kritik af Netflix' buy out-aflønning af danske skuespillere har streamingtjenesten flere gange mødtes med kunstnerforbundene for at blive enige om en ny aftale.

Skuespillerne i Netflix-serien "The Rain" aflønnes efter den såkaldte buy out-model. | Foto: Netflix

Netflix blev i oktober sidste år mødt med kritik fra danske kunsterforbund over aflønningsmodellen buy out, som streamingtjenesten har opereret med i forbindelse med den danske produktion "The Rain". Efterfølgende har Netflix tilsyneladende taget kritikken til sig, skriver Politiken.

Repræsentanter fra Netflix har ifølge avisen mødtes med kunstnerforbundene flere gange siden oktober for at blive enige om en ny aftale. Dog bliver der ikke pillet ved aflønningen af skuespillerne i "The Rain" - heller ikke i forbindelse med anden sæson, som udkom fredag. Det fortæller formand for Dansk Skuespillerforbund Benjamin Boe Rasmussen, der også er bestyrelsesmedlem i forbundet Create Denmark, men:

"Vi har en dialog med Netflix om fremtidige produktioner, og der er fra Netflix’ side bevægelse, og det går i den rigtige retning. Vi fornemmer en lydhørhed og gode intentioner. Jeg er sindssygt glad for, at vi er i gang med en forhandling. Og når de to gange inden for kort tid er fløjet til Europa for at snakke med os, er det, fordi der er grobund for et eller andet", siger han til Politiken.

Vicepræsident i Netflix Originals Kelly Luegenbiehl siger til Politiken, at Netflix i øjeblikket forsøger at finde ud af, hvordan deres egen aflønningsmodel kan forenes med den tradition, der er for betaling i eksempelvis Danmark.

Buy out-modellen betyder, at skuespillerne fraskriver sig rettighedsbetalingen og i stedet får et engangsbeløb for deres arbejde.

Skuespillere og instruktører vender sig mod Netflix-model 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs