MediaWatch

DR’s dramachef: Vi har ikke godt nok fat i alle seergrupper

Efter godt et år i stolen har DR’s dramachef Christian Rank nye dramaserier undervejs og varsler bredere udsyn. "Vi har brug for andre blikke på Danmark end den kreative klasse," siger han.

Foto: Michael Langhoff

DR’s dramaserier skal have bredere appel. Det siger DR’s dramachef Christian Rank i et interview til Berlingske.

Selvom dramaserier som senest "Bedrag lll" er nogle af de største trækplastre hos DR og på dansk tv i det hele taget, når de ikke i tilstrækkelig grad alle seergrupper, lyder det.

"Der er befolkningsgrupper i Danmark, som vi ikke har tilstrækkeligt fat i. Det er blandt andet folk med kortere uddannelser og folk, som bor uden for de store byer. Det skal vi have gjort noget ved. De skal også have fortællinger, der spejler netop deres verden. Vi har brug for andre blikke på Danmark end den kreative klasse med dens Hammershøi-plakater og designermøbler," siger Christian Rank, der tiltrådte i februar sidste år.

Han nævner en serie som "Arvingerne", hvor dramaet både udspiller i det urbane kunstmiljø og provinsens sportshaller som et vellykket eksempel på det brede perspektiv, DR's dramaer skal favne.

DR Drama præsenterede for nylig de nye tv-serier, der er i støbeskeen. Det tæller bl.a. dramaet "Fred til lands", der får premiere til efteråret, og efterfølges af søndagsdramaet "Når støvet har lagt sig" i januar 2020. Derudover får DR Drama et hovedfokus på dramatik til unge. Det er målet, at DR fremover årligt vil producere 4-5 serier til unge og et tilsvarende antal serier til de store børn i alderen 9-14 år. Som noget nyt er produktionerne forankret i DR Drama.

DR har ny historisk storserie på tegnebrættet

DR samler dramaproduktion under en fane og lader børn og unge sætte retningen  

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs