MediaWatch

Rektor på Filmskolen: Omlægning af uddannelse er min vision

Vinca Wiedemann, rektor på Den Danske Filmskole, er havnet i modvind efter en række ændringer af uddannelsen, og svarer på kritikken i interview med Filmmagasinet Ekko.

Ritzau Scanpix/Finn Frandsen
Den Danske Filmskole blev "begravet" ved en happening tidligere på måneden. Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Den Danske Filmskole har gennem den seneste tid været udsat fra kritik – bl.a. fra egne elever, hvoraf et flertal har sendt en mistillidserklæring til skolens rektor, Vinca Wiedemann.

I et længere interview med Filmmagasinet Ekko forholder rektoren sig til de kritikpunkter, der er blevet rejst. Det gælder bl.a. omlægningen af uddannelser fra en fireårig kunstuddannelse til en femårig uddannelse med bachelor- og efterfølgende kandidatforløb. Dén blomst er groet i Vinca Wiedemanns egen have og er ikke en vision, hun er blevet pålagt af Kulturministeriet.

"Nej, det er det ikke. Det er min vision, at vi har brug for et års ekstra uddannelsestid og for at opruste vores uddannelse på en lang række områder. Dér ser jeg bachelor/kandidaten som det bedste middel til at nå målet," siger Vinca Wiedemann til Filmmagasinet Ekko.

Blandt ændringerne på Den Danske Filmskole er en sammenlægning af tre instruktørlinjer og et mindsket optag af instruktører.

Kulturministeren kommer Filmskolen i møde efter elevkritik

Elever på Filmskolen sender mistillidserklæring til rektor

Filmfolk kritiserer Filmskolens ledelse

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere