MediaWatch

Rektor på Filmskolen: Omlægning af uddannelse er min vision

Vinca Wiedemann, rektor på Den Danske Filmskole, er havnet i modvind efter en række ændringer af uddannelsen, og svarer på kritikken i interview med Filmmagasinet Ekko.

Den Danske Filmskole blev "begravet" ved en happening tidligere på måneden. | Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Den Danske Filmskole har gennem den seneste tid været udsat fra kritik – bl.a. fra egne elever, hvoraf et flertal har sendt en mistillidserklæring til skolens rektor, Vinca Wiedemann.

I et længere interview med Filmmagasinet Ekko forholder rektoren sig til de kritikpunkter, der er blevet rejst. Det gælder bl.a. omlægningen af uddannelser fra en fireårig kunstuddannelse til en femårig uddannelse med bachelor- og efterfølgende kandidatforløb. Dén blomst er groet i Vinca Wiedemanns egen have og er ikke en vision, hun er blevet pålagt af Kulturministeriet.

"Nej, det er det ikke. Det er min vision, at vi har brug for et års ekstra uddannelsestid og for at opruste vores uddannelse på en lang række områder. Dér ser jeg bachelor/kandidaten som det bedste middel til at nå målet," siger Vinca Wiedemann til Filmmagasinet Ekko.

Blandt ændringerne på Den Danske Filmskole er en sammenlægning af tre instruktørlinjer og et mindsket optag af instruktører.

Kulturministeren kommer Filmskolen i møde efter elevkritik

Elever på Filmskolen sender mistillidserklæring til rektor

Filmfolk kritiserer Filmskolens ledelse 

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs