MediaWatch

Kulturministeren kommer Filmskolen i møde efter elevkritik

En mistillidserklæring fra Filmskolens elever til ledelsen fik torsdag skolens rektor til at bede kulturminister Mette Bock (LA) om mere tid til at gennemføre de forandringer, der har skabt ballade, og fik delvist købt sig tid, skriver Politiken.

Kulturminister Mette Bock (LA) gav på et hastemøde torsdag Filmskolens rektor lovning på mere tid til at gennemføre en af de ændringer, der har skabt blæst om skolen den seneste tid. Det skriver Politiken fredag.

Skolen skal bl.a. skære antallet af studiepladser på instruktørlinjen med en tredjedel, fordi statistikken melder om høj ledighed blandt filminstruktører. Men den beslutning er ministeren parat til at udsætte, siger hun til  avisen.

"Der er ikke noget hastværk. Lad os få undersøgt, hvad der gemmer sig under de arbejdsløshedstal, som er meget høje. Det er landets dyreste uddannelse, så det er ikke noget, man kan lukke øjnene for, men lad os få det analyseret til bunds, før vi konkluderer på det," siger hun.

Torsdag sendte hovedparten af Filmskolens elever en mistillidserklaring til ledelsen og rektor, Vinca Wiedemann, og det fik rektoren til at appellere til kulturministeren om mere tid til de omstillinger, skolen står over for. Ud over nedlæggelsen af studiepladser handler det om, at uddannelsen skal strømlines og omlægges fra en fireårig uddannelse til en bachelor-kandiat-uddannelse.

Winca Wiedemann siger til Politiken, at hun tager elevernes mistillidserklæring meget alvorligt og ser den i sammenhæng med, at Producentforeningen og Danske Filminstruktører også har opfordret til mindre hastværk.  Vinca Wiedemann ud over tid bedt kulturministeren om, at der bliver oprettet et studienævn på Filmskolen, så studerende og ansatte får mere indflydelse, skriver Politiken.

Elever på Filmskolen sender mistillidserklæring til rektor

Filmfolk kritiserer Filmskolens ledelse 

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs