MediaWatch

Producentforeningens direktør stopper – bliver direktør for Filmfyn

Klaus Hansen siger farvel til jobbet som adm. direktør for Producentforeningen efter ni år og goddag til en stilling som direktør i Filmfyn.

Ritzau Scanpix/Linda Kastrup
Klaus Hansen, forhenværende direktør, Producentforeningen. Foto: Ritzau Scanpix/Linda Kastrup

59-årige Klaus Hansen forlader Producentforeningen, der er branche- og arbejdsgiverorganisation for 120 virksomheder inden for film-, tv- og spilproduktion, til fordel for jobbet for jobbet som ny direktør i Filmfyn.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra hans nye arbejdsgiver.

Klaus Hansen har siden 2009 været direktør for Producentforeningen og før da sekretariatschef i foreningen gennem 15 år. Han var en del af processen, da Filmfyn blev etableret i 2003, og indtil 2014 var han bestyrelsesformand for filmfonden.

I de kommende år vil investeringer i spillefilm, dokumentarfilm og tv-serier være nogle af kerneområderne for Filmfyn, og Klaus Hansens nye arbejdsgiver har en forventning om, at den fynske fimbranche får sat skub i sin udvikling.

"Der mangler kvalificeret arbejdskraft på producerniveau og på det tekniske niveau - eksempelvis lys, lyd og locations. Det bliver bl.a. Klaus Hansens opgave at arbejde for, at der kan etableres samarbejder med fynske uddannelsesinstitutioner og eksisterende aktiviteter i filmbranchen for at imødekomme efterspørgslen," siger Filmfyns formand, Ulla Østbjerg, i meddelelsen.

Klaus Hansen tiltræder senest 30. juni og afløser Bo Damgaard, der efter syv år på posten meddelte sin afgang før jul.

"Filmfyn skal være eksemplet for Fyn og hele Danmark, hvor investeringerne i filmkulturen skaber store oplevelser, vækst og synergier på tværs af alle genrer og platforme - både regionalt og nationalt," siger Klaus Hansen i samme meddelelse.

Producentforeningens bestyrelse sætter processen i gang for at finde en ny direktør senere i denne uge, fremgår det af foreningens hjemmeside.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere