MediaWatch

TV 2's nye public service-kontrakt på plads

Rammerne om TV 2's public service-opgaver for de kommende år er blevet besluttet. De indebærer bl.a. et farvel til filmforpligtelsen og krav om tilgængelighed af programmer på streamingtjenesten TV 2 Play.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

DR's public service-kontrakt blev klappet af i september, de otte TV 2 Regioner fulgte efter i midten af december, og nu er rammerne om TV 2's public service-virke også blevet fastlagt. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Den nye kontrakt betyder bl.a. formelt og endeligt farvel til filmforpligtelsen, der hidtil har pålagt TV 2 at støtte dansk film med 65 mio. kr. årligt. Dét krav er nu forsvundet. I stedet skal TV 2 støtte et antal film svarende til det hidtidige niveau på markedsvilkår. Antallet er fastsat til 10-11 spillefilm samt 5-6 kort- og dokumentarfilm årligt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs