MediaWatch

NENT: Vi har en plan for Brexit

Hvis og når Storbritanniens medlemskab af EU ophører, kan det betyde, at tv-stationer som NENT og Discovery ikke længere kan sende tv i EU-lande som Danmark under engelske regler som i dag. Hos NENT er man i gang med at forberede sig på situationen.

Foto: Ritzau Scanpix/Olivier Hoslet

Brexit kan få konsekvenser for setuppet bag tv-kanaler som TV3 og Kanal 5. I dag sender ejerne af kanalerne, Nordic Entertainment Group (NENT) og Discovery Networks, fra en base i London og under de engelske radio- og tv-regler, som er reguleret af den britiske myndighed Ofcom.

Men den engelske sendetilladelse, som bl.a. gør det muligt for de kommercielle kanaler at have reklamebreaks, er muliggjort af EU's direktiv for audiovisuelle medieservices, og hvis Storbritannien forlader EU uden at få en aftale med unionen, vil direktivet ikke længere omfatte de selskaber, der sender med britisk tilladelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs