MediaWatch

Verdensnaturfonden går sammen med Netflix om naturserie

WWF og Netflix er sammen med produktionsselskabet bag flere naturprogrammer til BBC, partnere på en stor naturdokumentar, der bl.a. skal sætte fokus på de menneskeskabte pres på naturen.

Foto: Carl De Souza/Ritzau Scanpix

Med produktionsselskabet Silverback Films bag kameraet går WWF Verdensnaturfonden i samarbejde med Netflix om en ny, stor naturdokumentar.

Silverback Films, som også står bag mange af de store naturdokumentarer kendt fra BBC, havde en ambition om at lave en stor naturdokumentar, men det blev for dyrt for BBC. Det af født det nye samarbejde mellem WWF og Netflix.

Dokumentaren, der er delt op i otte afsnit, hedder "Our Planet" og vil ifølge generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden Bo Øksnebjerg give en vigtig indsigt i verdens naturkrise. 

"Naturen er i dyb, dyb krise. Vi står rent videnskabeligt i det, man kalder en masseuddøen. Arterne forsvinder så hurtigt fra vores verden, at det minder om det, vi så, da dinosaurerne forsvandt. Det bliver både fantastiske dyreoptagelser, men også et overblik over hvordan planeten egentlig har det," siger han.

I 2020 skal FN's konvention om biologisk mangfoldighed genforhandles. I 2010 satte man nogle tiårige mål, som nu udløber. 

"Vi håber, at filmen kan inspirere både verdens befolkning og politikerne til at passe bedre på vores natur. Faktum er, at det er menneskets succes på jorden, som har presset naturen i knæ. Mange forskere er enige om, at vi skal gøre noget, og den agenda er rigtig vigtig for os," siger Bo Øksnebjerg.

Filmholdet, der tæller hele 600 personer, har arbejdet fire år på dokumentaren, og kameraerne har undervejs været forbi 50 lande. David Attenborough lægger sin velkendte stemme til. 

Serien bliver lanceret globalt på Netflix den 5. april 2019.

/ritzau/MediaWatch

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs