MediaWatch

"Herrens Veje" er blevet solgt til 77 lande

En række lande verden over har kastet deres interesse på DR-serien med en præstefamilie i centrum.

Tine Harden/PR/DR
Foto: Tine Harden/PR/DR

DR's dramaserie "Herrens Veje", hvis anden sæson blev skudt i gang i søndags, er alt i alt blevet afsat til 77 lande. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Tv-stationer i de 77 lande har enten haft premiere på seriens første sæson eller har planer om at bringe den. I Finland er seriens anden sæson allerede skudt i gang. Det skete onsdag – tre dage efter den danske premiere på DR1.

Blandt de øvrige lande, som har valgt at købe serien, er Australien, New Zealand, Polen og Spanien samt en række afrikanske lande herunder Angola, Elfenbenskysten og Ghana. Serien er produceret af DR i samarbejde med ARTE France, SAM le Francais og Studiocanal, der står for det udenlandske salg af serien.

"Når en serie om en dansk præstefamilie kan vække seernes interesse så langt fra vore egne breddegrader, skyldes det formentligt en kombination af flere faktorer. Dels holder udenlandske dramaentusiaster skarpt øje med ny fiktion fra DR efter "Forbrydelsen", "Borgen" og "Broen". På trods af at serien tager udgangspunkt i den danske folkekirke er temaerne i serien universelle. Det handler om de indbyrdes relationer i en familie og deres forhold til religion, tro og ikke mindst tvivl. Og dels hører vi igen og igen fra international side, at skuespilpræstationerne i "Herrens Veje" er meget troværdige og med til at gøre serien attraktiv," udtaler Camilla Hammerich, producent hos DR Drama, i pressemeddelelsen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere