MediaWatch

Anmeldere roser ny TV 2-serie: Et pletskud

Dramaserien "Kriger" med skuespillere som Dar Salim og Danica Curcic på rollelisten høster ros til fem stjerner i flere medier.

 Karoline Tiara Lieberkind/TV 2
Foto: Karoline Tiara Lieberkind/TV 2

TV 2's nye seriesatsning "Kriger" "rammer plet", "er et knockout til DR" og er "æstetisk sprød".

Anmeldere i danske medier står i kø for at rose den nye actionserie, som havde premiere på TV 2 mandag aften.

Det er forfatter og instruktør Christoffer Boe, som står bag den rå fortælling om krigsveteraner, rockere og politifolk. Og det er han sluppet godt af sted med, er anmelderne enige om over hele linjen.

I seriens hovedrolle finder man skuespilleren Dar Salim. Han spiller krigsveteranen CC, der vender hjem til Danmark efter ti års militærtjeneste for Danmark.

CC er plaget af skyld efter en kammerats dødsfald og vil helst glemme alt om krig og ødelæggelse.

Hjemme i Danmark hjælper han sin afdøde vens kone, politikvinden Louise spillet af Danica Curcic, med at infiltrere en rockergruppe. Den ledes af karakteren Tom, som spilles af Lars Ranthe.

Fem stjerner

Ekstra Bladets anmelder konstaterer, at skuespillerne "formår at give deres karakterer tyngde og troværdighed" og kvitterer med fem stjerner.

Her kaldes serien desuden for "et knockout til DR".

Skuespillernes præstationer er også en af årsagerne til, at Jyllands-Posten giver krimisatsningen fire stjerner.

"Det er i det hele taget et vanvittigt kvalitetstungt cast, som instruktør Christoffer Boe har fået fingrene i," skriver Jyllands-Postens anmelder.

Samme anmelder hylder "Kriger" for at være "akkurat så sprød og sitrende overlegen i sit æstetiske udtryk, som vi er vant til i dansk tv-drama".

Politiken disker op med fem hjerter og roser for både form og indhold. Den rammer sin tid, mener avisens anmelder.

"Og det er en spændende, velfungerende thriller, der ikke lægger fingrene imellem nogen steder," skriver Politiken.

B.T. kvitterer med fire stjerner efter første afsnit, som anmelderen ikke ser som nyskabende, men "når det så er sagt, så er jeg i det store hele ret begejstret for første afsnit af Kriger," lyder det.

Det er Miso Film, der har produceret Kriger for TV 2. Producerne Jonas Allen og Peter Bose fra Miso har flere TV 2-dramaer bag sig, herunder "Den som dræber" og "Dicte".

Manuskriptet til "Kriger" er skrevet af Christoffer Boe i samarbejde med forfatter og redaktør på Gyldendal Simon Pasternak. Den vises i seks afsnit på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere