MediaWatch

1,4 millioner så mindekoncerten for Kim Larsen på DR1

Mindekoncerten for Kim Larsen var tæt på en aflysning, men det endte med, at 1,4 millioner så koncerten på tv.

Foto: Philip Davali/arkiv/Ritzau Scanpix

Omkring 35.000 mennesker var mødt op for at se mindekoncerten "Som et strejf af en dråbe - Danmark synger farvel til Kim Larsen" på Københavns Rådhusplads, mens 1.434.000 fulgte koncerten foran skærmen.

Det skriver dr.dk på baggrund af oplysninger fra DR Medieforskning.

Dermed er koncerten den mest sete udsendelse, siden Danmark måtte vinke farvel til VM, da Kroatien slog det danske fodboldlandshold ud af turneringen 1. juli.

Knap 2,1 millioner mennesker var samlet foran skærmene til ottendedelsfinalen ved VM, fremgår det af Kantar Gallup Seerundersøgelsen.

Mindekoncerten til ære for Kim Larsen blev vist på storskærm i Aarhus, Odense og Aalborg, hvor der var samlet henholdsvis cirka 8000, 3500 og 10.000 mennesker.

Tæt på aflysning

Det var dog tæt på, at DR måtte afblæse mindekoncerten. Prøverne blev afbrudt, da en af højttalerne, som vejer omkring tre ton, var ved at styrte ned.

Det fortæller Jan Lagermand Lundme, der er underholdningschef hos DR, til DR.

"Da jeg mødte søndag morgen, fik jeg at vide, at scenen var ved at brase sammen," fortæller han ifølge DR efter koncerten.

"Vi fik spærret sceneområdet af, så der ikke var nogen, der kunne komme til skade, og vi stoppede prøverne. Men så trådte gode kræfter til, og der kom en kæmpe kran ind," fortæller han.

Det, der lignede en aflysning, blev der taget hånd om i løbet af en time.

Den oprindelige plan for arrangementet var, at det skulle holdes i DR Byens studie fem, der også har haft X Factor finalen. Men sådan gik det som bekendt ikke.

"Det er på Rådhuspladsen, at vi hylder de danske helte. Og sådan én var Kim Larsen!" siger Lundme til DR.

Til koncerten stod kunstnere som The Minds of 99, Caroline Henderson og Love Shop for at fortolke Larsens hits fra både Gasolin- og solotiden.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs