MediaWatch

Kulturorganisationer kritiserer årlige besparelser

22 kulturorganisationer, heriblandt Producentforeningen, har sendt en fælles appel til kulturminister Mette Bock i forsøg på at få ministeren til at afskaffe omprioriteringsbidraget.

Foto: /Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt

En række danske organisationer retter i en fælles appel kritik af det såkaldte omprioriteringsbidrag, der pålægger dem at spare to pct. årligt.

Brevet er stilet til kulturminister Mette Bock (LA) i en opfordring til at enten aftrappe eller helt afskaffe omprioriteringsbidraget frem for at forlænge det som planlagt i den for nyligt offentliggjorte finanslov frem til 2022. Den nuværende ordning fra 2016 skulle ellers udløbe efter i år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs