MediaWatch

DR afviser at have ladet sig diktere af ministerium i sag om bandeforbud

Advokat for bande, som Justitsministeriet ville forbyde ved lov, blev ikke hørt i DR's indledende dækning af sagen. DR afviser, at det skete med ført hånd af ministeriet.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Der var tale om misforstået iver over en solohistorie – ikke en underkastelse af et politisk ønske – da DR i juni undlod at indhente en kommentar fra én af sagens centrale parter, da Justitsministeriet ville forbyde banden Loyal to Familia ved lov. Det siger Christian Lindhardt, indholdschef ved DR Nyheder, til Radio24syv.

Forhistorien er, at DR og Jyllands-Posten 28. juni kl. 19 kunne fortælle, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ville rejse en sag, der skulle forbyde Loyal to Familia. En forening kan ifølge Grundloven opløses af domstolene, hvis den "virker eller søger at opnå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende".

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs