MediaWatch

Comcast trumfer Disney i budkrig

Amerikansk medieselskab har officielt lagt et bud på 21st Century Fox, som Disney allerede har budt på.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Alan Diaz

Det amerikanske medieselskab Comcast har officielt lanceret sit bud på 21st Century Fox, og dermed forsøger selskabet at trumfe Walt Disney, som allerede har en betinget aftale om at købe 21st Century Fox.

Onsdagens bud lyder på 35 dollar per aktie i 21st Century Fox, og det værdisætter selskabet til 65 mia. dollar. Tilbuddet til aktionærerne i 21st Century Fox er om kontantbetaling, mens Disneys bud på selskabet forudsætter en betaling i aktier. Samtidig er Comcasts bud, ifølge koncernen selv, 19 pct. over Disneys bud.

Buddet fra Comcast har været varslet af selskabet, som allerede i maj meddelte, at et bud var på vej, at det ville være højere end Disneys, og at det ville være på kontant basis. Med onsdagens melding har Comcast holdt sit løfte, og det kommer blot dagen efter, at den amerikanske telegigant AT&T fik rettens ord for, at den godt på overtage et andet indholdsselskab, Time Warner. Den melding om en godkendelse af AT&T's vertikale overtagelse af Time Warner blev betragtet som et signal om, at flere andre lignende handler vil følge efter. Og det skete altså allerede onsdag.

Tilbuddet fra Comcast indeholder også et gebyr på 2,5 mia. dollar, som Comcast vil betale, hvis selskabet vælger at trække sit tilbud tilbage.

Krigen om 21st Century Fox handler om kontrollen med indehold, som forbrugerne ønsker adgang til. Både Disney og Comcast håber på at kunne overtage 21st Century Fox' tv- og filmstudie, kabelnetværker og internationale aktiver, og vinderen vil med overtagelsen øge produktionen af sine originale programmer. For Disneys vedkommende vil de kunne anvendes i streamingtjenesten Hulu, og man vil dermed dermed bedre kunne udfordre Netflix og HBO.

Walt Disneys bud kom i december sidste år og værdisatte 21st Century Fox til 52,4 mia. dollar, og ifølge Bloomberg er der nu pres på koncernen for at øge sit bud og overgå Comcast. Selskabets topchef har tidligere sagt, at han forventer at vinde kampen om 21st Century Fox.

Comcast ejer blandt andet NBC, NBCUniversal, Xfinity og Telemundo. Aktien i Comcast faldt i eftermarkedet onsdag med så meget som 2 pct., men har siden rettet sig til et fald på 0,5 pct. Disneys aktie stiger derimod 2,1 pct.

21st Century Fox' aktie stiger 0,8 pct. til 44 dollar, så investorerne derude venter tilsyneladende på endnu højere bud end 35 dollar.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs