MediaWatch

Her er vinderne af årets tv-priser

DR- og TV 2-programmer fik størstedelen af priserne ved årets Tvpris, der fandt sted lørdag aften.

DR-serien "Historien om Danmark" fik to priser i form af "seerprisen" og "årets nyskabelse - Fakta." Foto: Morten Krüger/DR | Foto: Morten Krüger/DR

Programmer sendt på Danmarks Radio og TV 2 løb afsted med flest anerkendelser lørdag aften, da årets tv-priser blev uddelt i København.

Mens DR vandt i ti kategorier, så fik ni TV 2-udsendelser en pris. De resterende fire programmer, der fik priser, er blevet sendt på henholdsvis TV3, Kanal 5, Canal 9 og streamingtjenesten Viafree, mens Poul Erik Heilbuth fik hædersprisen "Årets Otto."

Priserne bliver uddelt en gang årligt, og Tvprisen har siden 2016 været udskilt fra Copenhagen TV Festival  som et selvstændigt arrangement.

Mens det er fagjuryer, der vurderer langt de fleste indstillede tv-programmer, så er det seerne, der har indflydelse på "seerprisen," som DR's "Historien om Danmark" vandt denne gang.

For TV 2 blev Lasse Sjørslev kåret som "årets vært," mens "Toppen af poppen" blev udpeget som den bedste underholdning.

Her er årets vindere af Tvprisen

Festival: Derfor rykker vi TV Prisen 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs