DR- og TV 2-programmer fik størstedelen af priserne ved årets Tvpris, der fandt sted lørdag aften.
DR-serien "Historien om Danmark" fik to priser i form af "seerprisen" og "årets nyskabelse - Fakta." Foto: Morten Krüger/DR | Foto: Morten Krüger/DR
Del
AF SØREN PICO & THOMAS NYGAARD MADSEN
Programmer sendt på Danmarks Radio og TV 2 løb afsted med flest anerkendelser lørdag aften, da årets tv-priser blev uddelt i København.
Mens DR vandt i ti kategorier, så fik ni TV 2-udsendelser en pris. De resterende fire programmer, der fik priser, er blevet sendt på henholdsvis TV3, Kanal 5, Canal 9 og streamingtjenesten Viafree, mens Poul Erik Heilbuth fik hædersprisen "Årets Otto."
Priserne bliver uddelt en gang årligt, og Tvprisen har siden 2016 været udskilt fra Copenhagen TV Festival som et selvstændigt arrangement.
Mens det er fagjuryer, der vurderer langt de fleste indstillede tv-programmer, så er det seerne, der har indflydelse på "seerprisen," som DR's "Historien om Danmark" vandt denne gang.
For TV 2 blev Lasse Sjørslev kåret som "årets vært," mens "Toppen af poppen" blev udpeget som den bedste underholdning.
Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.
Ejeren Lionsgate arbejder på at sælge den kombinerede kabel tv- og streamingtjeneste. Satser på op mod 60 mio. betalende abonnenter ved udgangen af 2025.
Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.
Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.