MediaWatch

Medie: Flertal i Folketinget vil bevare Radio24syv

Langt de fleste af Folketingets partier er positivt stemte over for at lade Radio24syv leve videre, når der skal forhandles om et nyt medieforlig næste år. Det skriver Politiken.

Jørgen Ramskov, adm. direktør og chefredaktør for Radio24syv, får efter alt at dømme lov til at køre taleradioen videre.

Til næste år indledes forhandlingerne om et nyt medieforlig, som vil bestemme fremtiden for Radio24syv, men allerede nu ser det ud til, at radiostationen får lov til at overleve.

Det skriver Politiken.

Et bredt udsnit af Folketingets partier er således positivt stemte over for at bevare radiokanalen, som blev skabt af de borgerlige i 2010 gennem et yderst smalt medieforlig til stor utilfredshed for de røde partier.

Men nu siger både Enhedslisten, SF, Alternativet, Radikale, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti til Politiken, at Radio24syv er så god en nyskabelse, at partierne fortsat vil bruge licenskroner på taleradioen.

”Radio24syv har tilført radioformatet noget rigtig, rigtig godt. De har bevist deres værd, og de har vist, at der var plads til og brug for en ny taleradio,” lyder det fra Alternativets medieordfører, Rasmus Nordqvist.

Samme toner lyder fra De radikale, der dog mener, at radioen skal i udbud igen.

Liberal Alliance og Socialdemokratiet vil endnu ikke tage stilling til et eventuelt medieforlig og dermed Radio24syvs fremtid.

Radio24syv er gået fra 297.000 ugentlige lyttere i 2012 til 496.000 ugentlige lyttere i 2017.

Radiochef: Derfor er det vigtigt at bevare P3

Her er årets radiovindere

Radio24syv dobler op på Aarhus-redaktion

Ramskov: Licensen forhindrer ikke politisk indblanding

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere