MediaWatch

Politikere åbner for støtte til podcasts

Podcastproducenter kan ikke søge mediestøtte, men det overvejer flere medieordfører at ændre på, skriver Journalisten.

/ritzau/Cecile Smetana
Mogens Jensen, medieordfører, Socialdemokratiet. Foto: /ritzau/Cecile Smetana

Flere medieordfører erklærer sig rede til at se på, om producenter af podcasts kan modtage mediestøtte i den ene eller anden form. Det skriver Journalisten.

De nuværende regler udelukker podcasts fra at modtage mediestøtte, men sådan fortsætter det ikke nødvendigvis med at være, når forhandlingerne om det næste medieforlig, der efter planen skal træde i kraft i 2019, er bragt til ende.

"Vi kan se, at flere og flere benytter sig af podcastmediet. Derfor er det relevant at diskutere, hvordan vi kan skabe ordentlige rammer for, at den platform kan eksistere. Når vi skal lave nyt medieforlig, vil det være naturligt at diskutere, hvorvidt der er nogen af de her platforme, der direkte skal udelukkes fra støtte, sådan som det jo er i dag," siger Mogens Jensen, medieordfører for Socialdemokratiet, til Journalisten.

Kulturminister Mette Bock (LA) kalder det over for Journalisten en "interessant problemstilling" og vil inddrage podcasts i de medieforhandlinger, der ifølge regeringens køreplan skal finde sted i 2018.

Forsiden lige nu

Weekendavisen skal have ny formand

De seneste ledelsesskift i Berlingske Media giver også udskiftninger i flere af koncernens selskabers bestyrelser, herunder Weekendavisens.

Nye Borgerlige på vej med eget medie

I rækken af politiske partier, der selv laver medieproduktioner, barsler Nye Borgerlige med et digitalt medietiltag, der skal i luften inden næste valg.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere