MediaWatch

DR ærgrer sig over Yousees slukning af FM-signal

Det er en undervurdering af radioens betydning, når Yousee slukker for FM-signalet via kabelstikket, mener DR's radiochef.

Bjarne Bergius Hermansen/DR
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Senere på måneden slukker Yousee for FM-signalet gennem kabelstikket. Den beslutning møder ærgrelse hos DR's radiochef, Gustav Lützhøft, skriver DR.

Beslutningen berører ifølge DR 100.000 husstande, som i dag hører radio via Yousees FM-signal, der leveres gennem kabelstikket.

"Det er ærgerligt for dem, der bliver ramt af det. Jeg synes personligt, det er en undervurdering af radioens store betydning for danskerne, men det er en beslutning, som DR ikke har haft noget med at gøre. Slukningen af FM-signalet ud gennem kabelstikket vil blandt andet ramme en del ældre lyttere, som vi ved er nogle af dem, der flittigst hører radio via kabelstikket. Det vil også berøre flere af dem, der har gjort meget for at høre musikken fra radioen i høj kvalitet på for eksempel deres stereoanlæg," siger Gustav Lützhøft til DR.

Yousees begrundelse er, at distributøren i stedet vil udnytte FM-signalpladsen til at skabe hurtigere netforbindelser og bedre billedkvalitet på HD-kanaler på fjernsynet. I forbindelse med slukningen har Yousee oprettet et særligt site, hvor man forklarer lytterne, hvilke alternative muligheder de har for at høre FM-radio.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere