MediaWatch

Kanalchef: P1 skal kunne mærkes i hele kroppen

Thomas Buch-Andersen fremhæver "Jeg er utro med Adam Holm" som et program, "man kan mærke i hele kroppen."

Janus Weile/DR
Thomas Buch-Andersen, kanalchef, P1. Foto: Janus Weile/DR

Thomas Buch-Andersen, kanalchef på P1, vil påvirke lytterne andre steder end i hjernen. Det siger han til Jyllands-Posten.

"Min vision er, at man som lytter skal kunne have tillid til, at P1 på en troværdig facon dækker store og væsentligt begivenheder. Og så skal vi producere programmer, som kan skabe samtale, debat og releksion. Det skal være programmer, som får folk til at tænke, men P1 skal samtidig lave radio, man kan mærke i hele kroppen. Dét har P1 ikke været god nok til," siger Thomas Buch-Andersen til Jyllands-Posten.

Som et program, der lever op til ambitionen, nævner kanalchefen "Jeg er utro med Adam Holm," som tog udgangspunkt i tidligere "Deadline"-vært Adam Holms utroskab.

Thomas Buch-Andersen tiltrådte stillingen som kanalchef i begyndelsen af 2016 efter flere år som vært på "Detektor". Blandt ændringerne i P1's programflade under kanalchefens ledelse kan nævnes lukningen af "Religionsrapporten" og "Eksistens", mens "Filmland" flytter over på podcast. Nye programmer i porteføljen er blandt andet "Supertanker", "Kejser" og "Tidsånd".

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere