MediaWatch

Politisk flertal klar til at sænke radiokrav - i 2019

Radio24syv kan se frem til mindre restriktive krav fra Christiansborg, men først når den nuværende sendetilladelse udløber om fem år.

Programmet Cordua & Steno på 24syv. Ditte Valente/Polfoto.

Der er politisk flertal for at lempe indholdskravene til Radio24syv, når kanalens nuværende kontrakt udløber i 2019, skriver Politiken.

Det er især de høje krav til mængden af nyproduktioner, der presser radioen, der fra politisk side er født med skrappe restriktioner på antallet af genudsendelser og musikminutter i programfladen.

Socialdemokraternes medie- og kulturordfører, Troels Ravn, mener imidlertid, at det vil være rimeligt at lade Radio24syv lave flere genudsendelser og spille mere musik:

"Jeg mener ikke, det vil gå ud over kvaliteten på Radio24syv, hvis man lod dem spille mere musik og lave flere genudsendelser," siger han til Poltiiken.

Han bakkes op af kultur- og medieordførerne fra Venstre og Dansk Folkeparti, der også er parate til at gøre radiolivet lettere for P1-konkurrenten.

Inden politikerne når så langt, skal de dog i første omgang beslutte, om der fortsat skal bruges licensmidler på en alternativ taleradio på Radio24syvs frekvenser, som radioen fik sendetilladelsen til for tre år siden.

Derefter vil taleradioen skulle i udbud. I det første udbud var Radio24syv alene om at byde ind på sendetilladelsen, andre potentielle aktører afstod bl.a. på grund af de strikse krav til programenuen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs