MediaWatch

24syv-vært advarer ledelse mod provo-udstilling

Rushy Rashid, vært på Radio24syv, mener radioledelsens planer om at arrangere en udstilling med værker af den svenske provo-kunster Dan Park, kan udløse en ny Muhammed-krise.  

Den public service finansierede radiostation 24syv leger med den storpolitiske ild, mener vært og journalist på radioen, Rushy Rashid.

Hun advarer i et åbent brev til radioledelsen mod planerne om at arrangere en udstilling med 31 værker af den fængslede svenske provo-kunstner Dan Park i København i næste uge, skriver Jyllands-Posten.

Udstillingen af billederne, der ifølge beskrivelserne bl.a. skulle vise Jesus og profeten Muhammed, der har analt samleje, risikerer at udløse en ny Muhammed-krise, skriver hun til programcheferne Mads Brügger og Mikael Bertelsen samt direktør Jørgen Ramskov.

"Jeg mener, at vi ryger tilbage til 2005, hvis billedet med Muhammed kommer ud af den udstilling. Vi rører ved de samme følelser som i 2005, men det er værre denne gang, fordi vi samtidig er med i koalitionen mod Islamisk Stat. Der skal ikke ret meget til at starte en kamp mellem os og dem, mellem islam og Vesten, og det her kan blive tændstikken, der antænder branden," siger Rushy Rashid til Jyllands-Posten.

Fastholder planer

Ifølge programchef Mads Brügger får henvendelsen fra Rushy Rashid ikke radioen til at ændre planerne om udstillingen, der ifølge Mads Brügger er tænkt som en test af holdbarheden af de sympati-tilkendegivelser, Dan Park fik i sommer, da han blev fængslet i Sverige.

Radiostationen har dog endnu ikke fundet en gallerist, der vil være vært for udstillingen. Radio24syv melder pas på den del, da det strider mod radioens public service-forpligtigelser.

Dan Park afsoner i øjeblikket en dom på seks måneders ubetinget fængsel for i en serie værker at have udøvet hetz mod befolkningsgrupper. Det skete i forbindelse med en udstilling i Lund, som han åbnede i juli i år, men som få minutter efter blev lukket af politiet, der samtidig konfiskerede omkring 20 billeder.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs