Trads: Knudsen mangler modspil i Berlingske

Berlingskes nye ejer bør styrke bestyrelse og ledelse i Pilestræde for at rydde op efter Mecom, mener tidl. chefredaktør på Nyhedsavisen, David Trads.

Efter otte år i hænderne på "et britisk spekulationsforetagende" venter der de nye ejere af Berlingske Media, belgiske De Persgroep, et større oprydningsarbejde for at genrejse tanten i Pilestræde.

Det mener tidligere chefredaktør for Nyhedsavisen og korrespondent for Berlingske, David Trads, i dag vært på det politiske Tv2.dk-magasin 'Hos Trads'.

"[Mecom] smadrede med deres publicistiske amatørisme; kortsigtede, fejlslagne forretningsbeslutninger; og frem for alt deres behov for at hive enhver tjent krone ud af Pilestræde simpelthen den koncern, som Ernst Heinrich Berling begyndte at bygge op i 1749," skriver han i en kommentar på K-forum.

"Målet var at trække så mange penge ud som muligt. Intet var for småt. Kreativ sparring, nej. Ingen i Mecom synes at evne at tænke strategisk," skriver David Trads, der mener, at Mecoms store svigt samtidig har været at overlade for meget ansvar til topchef Lisbeth Knudsen.

"Der er grund til at anerkende hendes udholdenhed under umådeligt vanskelige betingelser. Modsat Lars Munch, indtil for nylig meget succesrig koncernchef for JP/Politiken, så har Knudsen reelt ikke haft nogen stærk bestyrelsen at blive udfordret og inspireret af. Der er dog også grund til at kritisere hende for at samle alt, alt for meget ledelse omkring sig selv – hun har som bekendt både været ansvarshavende chefredaktør for Berlingske og koncerndirektør for Berlingske Media. Hendes magt er for stor – og der har ikke været andre tilstrækkeligt stærke chefer, som har kunnet bremse nogle af hendes fejl."

Anbefalingen til de nye ejere, som endnu ikke har meldt ud, om de for alvor vil satse på det danske marked, er tre; styrk Berlingskes ledelse på bestyrelses- og direktionsniveau og invester i en "troværdig digital strategi", skriver David Trads.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også