MediaWatch

Lasse Jensen stopper i DR

Lasse Jensen stopper på P1 efter at have stået i spidsen for medieprogrammet ’Mennesker og medier’ siden 2001.

'Mennesker og Medier'-vært, journalist Lasse Jensen, forlader P1 og sit ugentlige program efter 13 år i æteren. 

Zetland-partner Hakon Mosbech overtager stafetten og bliver vært for P1’s ugentlige mediemagasin, der fra den 1. oktober skal produceres i tæt samarbejde mellem P1 og medievirksomheden Zetland.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Lasse Jensen, 67, bad sidste år P1-ledelsen om at foretage et generationsskifte på det ugentlige program. Den nye vært, Hakon Mosbech, kan høres for første gang fredag den 3. oktober, og indtil da fortsætter Lasse Jensen.

"I en tid, hvor der er færre og færre fagjournalister, har jeg følt mig vildt privilegeret over at have fået mulighed for i så mange år at koncentrere mig om ét område. Og så et område, der med årene er blevet mere og mere vigtigt. Men man skal skifte spor, før det er for sent. Nu vil jeg koncentrere mig om at skrive og undervise," siger Lasse Jensen i meddelelsen.

Zetland udvikler nyt

Lasse Jensen blev uddannet journalist i 1968 og har igennem sin karriere arbejdet i DR i flere perioder, bl.a. som chef for TV Avisen. Han har desuden været chef for den europæiske public service organisation, EBU, og souschef for TV 2 Nyhederne.

De sidste 14 år har han været selvstændig med firmaet Jensen & Kompagni, der siden 2001 har produceret 'Mennesker og Medier' til P1 med Lasse Jensen som fast stemme, vært og redaktør.

Den rolle overtages nu af Hakon Mosbech, 33, medstifter og partner i medievirksomheden Zetland, der er i gang med at udvikle mediemagasinet på P1 i samarbejde med DR.

”Hakon Mosbech har en bred indsigt i danske medieforhold og et særligt blik for nye tendenser. Jeg er sikker på, at Hakon Mosbech kan udvikle P1’s profil på det mediepolitiske område de kommende år med kollegerne fra Zetland i ryggen,” siger kanalchef Anders Kinch-Jensen, P1.

Før Zetland-tiden har Hakon Mosbech blandt andet været journalist for Politiken og Euroman, ligesom han har taget en kandidat i international politik og journalistik fra Syddansk Universitet og Columbia University i New York. Han har også i flere år været ekstern lektor og underviser i journalistik og nye medieformer på Center for Journalistik på Syddansk Universitet.

”I disse år er medierne i den grad i opbrud, og det har grundlæggende betydning for os alle sammen. Derfor er der mere end nogensinde brug for et tidssvarende, kritisk og perspektivrigt mediemagasin. Det glæder jeg mig enormt meget til at være med til,” siger han.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs