MediaWatch

Danske Medier: Lokalradioer bør sende frem til FM-sluk

Skal overgangen til DAB lykkes bør de kommercielle lokalradioers sendetilladelser forlænges til 2019 frem for at udbydes igen om to år, mener Danske Medier.

Kommercielle lokalradioer skal kunne sende videre frem tilslutningen af 2019, hvor det analoge sendenet står til afvikling, uden at skulle igennem en ny budrunde i 2015 om sendetilladelser.

Det mener Danske Medier i et høringssvar til Kulturstyrelsen.

Styrelsen har opstillet to muligheder for de lokale FM-frekvenser frem til 2019. At de enten udbydes som traditionelt for en fire-årig periode i 2015, eller at man lader de nuværende lokalradioer, der har sendetilladelsen, sende videre.

Danske Medier hælder altså på den sidste mulighed.

Begrundelse: Det er næppe attraktivt for nye aktører at investere i at opbygge en ny radiostation for bare fire år. Derudover vil en forlængelse ifølge DAnske Medier give bedst mulighed for at nå målet om 50 pct. digital radiolytning i 2018, der politiske er sat som forudsætning for et FM-sluk.

Ikke-kommercielle lokalradioer får ikke samme mulighed som deres kommercielle kolleger - her skal tilladelserne fornys i slutningen af 2015.

LA: Total afvikling af mediestøtte 

Radio- og tv-nævn forbereder branche på FM-sluk 

Forsker: FM-sluk i 2019 er urealistisk 

Digital radiolytning vinder frem 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs