MediaWatch

Radio24syv afviser for mange genudsendelser

Ifølge to professorer tæller Radio24syvs båndede nat-nyheder som genudsendelser. Dermed overskrider radioen sandsynligvis loftet for gengangere i programfladen. Direktør Jørgen Ramskov afviser.

Foto: Helle Arensbak/Polfoto/Arkiv

Radio24syv kan i 2012 have brudt grænsen på de 10 procents genudsendelser, som radioen har tilladelse til at bringe i fladen. Det skriver Journalisten.dk.

Ifølge fagforbundets blad har radioen i sin public service redegørelse oplyst, at der på ugebasis har været mellem 9 og 10 pct. genudsendelser. Men stationen har ikke talt de båndede nyhedsudsendelser om natten med i genganger-regnskabet, selvom natnyhederne er båndede nyhedudsendelser fra dagtimerne.

"Det er min klare vurdering, at Radio24syv burde have regnet nyhederne med, når de har talt genudsendelser sammen. En genudsendelse er en genudsendelse," siger professor i mediejura ved Aalborg Universitet Søren Sandfeld Jakobsen til Journalisten.dk. Han bakkes op af juraprofessor ved Aarhus Universitet, Sten Schaumburg-Müller.

Radio24syvs direktør, Jørgen Ramskov, har en anden definition af "genudsendelse":

"Vi har vurderet, at det ikke er genudsendelser, fordi vi også i dagtimerne har programmer, som er en genoplæsning af de samme telegrammer."

Det er Radio- og tv-nævnet, der skal afgøre om Radio24syvs regnskab holder eller ej. Vender nævnet tommefingeren nedad, "retter vi selvfølgelig ind", uddyber Jørgen Ramskov.

Mere fra MediaWatch

TV 2 i Norge opruster digitalt

Egmonts store norske tv-forretning øger bemandingen på tv2.no med 30 stillinger som led i en digital opgrading, der bl.a. skal styrke nyhedsformidlingen på breaking.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs