MediaWatch

DR-radio spillede mere dansk musik i 2012

Nye radiokanaler og formater betød, at der blev spillet mere dansk musik på DR's radiokanaler i 2012, så DR lever op til public service kontraktens krav.

Andelen af dansk musik på DR's radiokanaler er steget, fremgår det af DR's public service-redegørelse 2012, som for nylig blev afleveret til Kulturministeriet.

Hvor det i 2011 var 37 procent af den spillede musik, der var dansk, var tallet sidste år 42 procent.

Kravet i public service-kontrakten mellem DR og Kulturministeriet lyder på 30 procent, og på at DR skal øge omfanget af dansk musik i sit samlede udbud i den nuværende kontraktperiode, som går frem til og med 2014.

Den største dansk-procent findes på den digitale Ramasjang Radio for de 3-12-årige, hvor 78 procent af tonerne er af lokal herkomst, mens kanaler som P3, P4 og P5 og Mama Radio har en dansk musikandel på mellem 40 og 50 procent.

”DR gør meget ud af at bringe nye danske musiktalenter og tendenser frem i rampelyset – både inden for den klassiske og den rytmiske musik. En del af forklaringen på, at der er kommet fem procent mere dansk musik i æteren i 2012 er blandt andet, at vi ændrede på udbuddet af radiokanaler i slutningen af 2011, og at vi samtidig justerede musikprofilen på flere af dem,” siger radiochef Tor Arnbjørn i en pressemeddelelse.

På tv er der krav om, at DR sender 100 timers dansk musik, og her blev tallet 108 sidste år; blandt andet ’Maestro’, ’Landeplagen’, koncertfilmen ’True North’ med Tina Dickow, ’P3 Guld’ og en stribe koncerter fra Koncerthuset i ’DR K Klassisk’.

 

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere