Ny 24syv-chef: Målet er ikke flere solohistorier

Nyudnævnt nyhedschef på Radio 24syv, Jan Bjarke Nielsen, ser frem til 2013 - hvor nyhedsfladen også står foran et løft.

Efter en turbulent afslutning på 2012 er den nye ledelsesstruktur i dag meldt ud på Radio 24syv. Ny nyhedschef er tidligere redaktionschef Jan Bjarke Nielsen, der ser frem til mere arbejdsro - og fokus på at rulle den nye strategi ud, der er undervejs.

"Jeg lægger vægt på, at vi nu har klarhed over den ledelsesstruktur, der skal være fremadrettet efter en turbulent periode. Vi har lagt en strategi for 2013, som egentlig har været på plads længe, og som vi er i gang med at finjustere, og som også handler om at optimere vores indhold. Jeg kan ikke løfte sløret for den endnu, men det er ikke nogen hemmelighed, at begivenhederne de sidste par måneder har forsinket processen lidt," siger Jan Bjarke Nielsen.

Med udnævnelsen følger mere af det personale- og budgetansvar, der tidligere lå hos Suzanne Moll. Ansvaret deler Jan Bjarke Nielsen med nyudnævnt chef for magasinerne, Inga Juul Vind, mens Jørgen Ramskov får det overordede ansvar for fladen.

En af de ting, der kom frem i forbindelse med Mads Brüggers fyring var, at han havde kritiseret nyhedsproduktionen - bl.a. for at have for få egenhistorrier. Hvordan forholder du dig til det?

"Det vigtigste for os er ikke antallet af solohistorier, og det har det aldrig været. Det vigtige er, at vi er på de rigtige historier og folder de rigtige historier rigtigt ud. Det bliver det helt centrale og afgørende for os i 2013 og de næste syv år frem," siger Jan Bjarke Nielsen, der fremhæver et eksempel fra i dag på, hvordan han gerne ser snittet mellem P1 og Radio 24syv på nyhedsområdet.

"P1 Morgen lagde ud med at fortælle, hvorfor den svenske krone falder, men få timer forinden var der blevet indgået en aftale i EU om et nyt banktilsyn. Den nyhed prioriterer vi som den første. Dernæst havde de en reportage fra Rwanda, hvor vi vælger at fortælle om andre af dagens aktuelle historier. Det er historier inden for samfund, politik, kultur, business og udland, der skal identificere Radio 24syv."

Hvorfor er egenhistorier ikke vigtigt for jer?

"I den medieverden, vi lever i i dag, står den energi, man lægger i at lave solohistorier sjældent mål med den opmærksomhed, man får ud af det. Solohistorier har et meget kort liv i dagens mediebillede - så snart den er ude, så har alle den. Det, der skal være vores adelsmærke, er, at vi skal være klart bedst til at folde de væsentlige historier ud, og det mener jeg faktisk også, at vi er i dag," siger Jan Bjarke Nielsen, der peger på et eksempel fra sidste uge, hvor Radio 24syv for første gang ramte 400.000 lyttere.

"Det skyldes især en historie, tror jeg, nemlig Uffe Elbæks afgang. Den rummer rigtig mange stofområder, der er kernestof for os, og var enhistorie, vi formåede at folde ud i alle hjørner og kanter," siger han.

Hvad har I lært af forløbet her?

"Vi har alle sammen lært noget af den her proces. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har talt højt til hinanden og diskuteret radioen på vores ledelelsesmøder. Det ville være mærkeligt, hvis ikke vi havde gjort det. Nogle gange er der blevet talt meget højt, men det vigtige er, at man kan gå ud af døren og så se hinanden i øjnene igen. Det er der en fælles forståelse for nu, og jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til, at vi fremadrettet får udviklet Radio 24syv endnu mere."

"Vi skal fortsætte med at diskutere på vores ledelelsesmøder og andre møder på Radio 24syv, for hvis vi ikke gør det, udvikler vi os heller ikke, men vi har lært, at vi skal finde en bedre måde at tale med hinanden på."

Hvordan blev dagens nyhed modtaget?

"Folk er selvfølgelig overraskede, det ville være mærkeligt andet. Mads Brügger har holdt en tale, og han beklagede nogle af de episoder, der har været tidligere. Nu skal vi til at binde en sløjfe på det her og komme videre."

- LR

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også