Konsulent: Frasalg af Radio Klassisk giver mening

Radio Klassisk burde sælges til en aktør med passion for musikken; den bidrager næppe til det, som SBS Radio vil, siger radiokonsulent.
Per Fanefjord Laursen

SBSmedia er angivelig på vej til at frasælge Radio Klassisk, der kun har været i luften i godt ét år.

Det er en af de overvejelser, SBS Radio gør sig, mens man planlægger den portefølje af brands, selskabet stiller med i januar. Målet er at fylde mere i mediebilledet og lægge pres på DR fra flere kanter i de kommercielt efterspurgte målgrupper.

SBS har fortsat ingen kommentarer til udsigterne.

Radiokonsulent Lasse Roldkjær kan godt se, at det giver mening for SBS at frasælge Radio klassisk, også selv om den er en rimelig succes, der også nok kunne få mere støtte fra public service-puljen.

“Det giver mening. Det vidner faktisk om en kvalitetsmæssig vurdering. Det er muligt, at de kunne hæve en god støtte fra ps-puljen, men hvis man ser på den øvrige portefølje, som SBS har af radioformater, så er man godt dækket af. Synergieffekten er til at overse, når man nu har Voice, NovaFM, Radio100, Soft og PopFm. Situationen er en anden for SBS Radio, end den var med New Radio (før fusionen, red.)”

Køber skal have passion
Den rette køber skal have masser passion og interesse, så umiddelbart er Lasse Roldkjærs bedste bud, at tidligere Sky Radio-direktør Kasper Krüger burde være en ideel køber.

“Han kunne nok lave en god forretning ud af det.”

Er det reelt en lukning, der giver mest mening for SBS?

“Hvis en lukning gør, at de kan omfordele frekvenserne til deres nuværende brands, så ja. Ellers vil det give mest mening at sælge, for radioen er ikke i konkurrence til SBS’ andre produkter.”

Det er uklart set udefra, hvor mange af sendetilladelserne er givet specifikt til klassisk musik. Radio klassisk sender på seks lokale FM-frekvenser; tre nøglesendere i Storkøbenhavn, en på Fyn, en i Århus og en Sønderjylland, der sikrer en rimelig grunddækning.

Frekvenser bundet til formatet
SBS fik i august tildelt en hel del flere sendere specifikt til klassisk musik. De fleste var mindre attraktive sendere.

Formanden for Radio- og tv-nævnet Christian Scherfig har ingen kommentarer til et eventuelt salg af Radio klassisk.

“Frekvenser (lokale, red.) frit kan omsættes indenfor det format, der ligger til grund for ansøgningen. For så vidt angår tidligere udleverede frekvenser kan disse frit tilbageleveres til Nævnet,” oplyser han.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også