Fagfolk frygter politiserende medierapport

Forskere og mediefolk frygter at den årlige kortlægning af nyhedsmedierne ikke bliver politisk uafhængig.

En ny statsstøttet årlig medierapport risikerer at blive for tæt knyttet til det politiske system - og dermed ikke politisk uafhængig. Det frygter fagfolk og politikere, skriver Kristeligt Dagblad.

I det netop indgåede medieforlig blev der afsat 2 mio. kr. til en årlig rapport, der skal kortlægge ændringerne i landskabet for nyhedsmedier.

Ideen blev godt modtaget blandt mediefolk, men nu vækker det bekymring, at  kulturminister Uffe Elbæk har lagt op til, at det er Kulturstyrelsens mediesekretariat, der skal beslutte, hvilke forskere der skal udarbejde rapporten.  

Det kan gøre rapporten minde uafhængig af det politiske system, siger Dansk Journalistforbunds næstformand, Lars Werge (billedet) og medieforsker og professor ved SDU Peter Bro.

Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby efterlyser, at et uafhængigt organ skal tage sig af rapporten. 

”Der skal være autoritet og troværdighed omkring rapporten, hvis den skal indgå i en kvalificeret debat om medierne. Og det sker ikke i en ministeriel styrelse,” siger hun til Kristeligt Dagblad. 

Kulturministeriet skriver i en e-mail til Kristeligt Dagblad, at der vil blive udarbejdet et kommissorium for arbejdet med medierapporten, og at det arbejde endnu ikke er afsluttet.

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, har luftet ideen om, at DR-udredningen kan føre til en klarere "arbejdsdeling" mellem statslige medier og private medier på nettet. 

- JHT

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også