MediaWatch

Herning Folkeblad: Blad- og annoncesalg under pres

De varslede fyringer i Herning Folkeblad skyldes vigende indtægter både i bladsalg og kommercielt salg, siger adm. direktør Alex Nielsen.

Fyringer er ikke lige frem hverdagskost på Herning Folkeblad, der generelt har undgået de store sparerunder, andre regionale mediehuse i det jyske har måttet igennem som en konsekvens af de senere års træge annoncemarked og vigende bladsalg.

I fredags varslede Herning Folkeblad imidlertid to redaktionelle afskedigelser, hvilket fik journalisterne til at nedlægge arbejdet, og dermed rykkede krisen et skridt tættere på i mediehuset.

"Baggrunden for, at vi har varslet to opsigelser, er, at den økonomiske situation er således, at indtægtsgrundlaget er ikke, som det retteligt burde være. Både bladsalg og det kommercielle salg ikke er på niveau. Når vi må reagere med en justering af den redaktionelle stab, er det fordi indtægtsgrundlaget er mindre end forventet," siger adm. direktør og ansv. chefredaktør, Alex Nielsen, Herning Folkeblad, der ikke ønsker at gå ind på, hvorvidt de vigende indtægter også betyder andre justeringer af omkostningerne i huset.

Mens Fynske Medier, der i fredags indledte en sparerunde, der skal sænke omkostningerne med 15 mio. kr., især har mærket en nedgang i ugeavis-omsætningen, er Herning Folkeblad ikke hårdere ramt på kommercielt salg end på bladsalg.

"Vi er under pres begge steder," siger Alex Nielsen, der oplyser, at huset bl.a. vil lancere en række nye produkter i forsøget på at udvide indtægterne og kompensere for faldet i den eksisterende forretning. Betalingstiltag for online indhold, der generelt har stort fokus blandt dagbladene, står dog ikke lige for, oplyser direktøren. 

Årsresultat på trapperne
Koncernen kom i sidste regnskabsår 2010/11 ud med et overskud på 1,3 mio. kr. - det laveste i de seneste fem regnskabsår. Mediehuset, der ud over Herning Folkeblad bl.a. driver nyhedssitet Aoh.dk, Radio M og Radio Alfa, ugeavisen Herning Bladet, tilbudssitet Dagensherning.dk, brugtmarkedet Ditloppemarked.dk og byguiden Citylife.dk har for nylig afsluttet regnskabsåret 2011/2012, d. 30.6.

Alex Nielsen ønsker dog ikke at kommentere, hvordan resultatet tegner sig, inden regnskabet er endeligt afsluttet og offentliggjort i oktober. Forventningen i det seneste årsregnskab lød dog på et positivt resultat omend mindre end resultatet i 2010/2011, hvor bladhuset havde en velpolstret egenkapital i behold på 139 mio. kr.

Herning Folkeblad faldt en smule i oplag i 1. halvår 2012 fra 12.230 i 1. halvår 2011 til 11.412 i år, men øgede til gengæld i samme halvår godt fire pct. i læsertallene.

Journalisterne på folkebladet genoptog lørdag arbejdet.

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs