MediaWatch

Receveur: Politisk træghed er dybt skuffende

De udsatte mediestøtte-forhandlinger skabte i går dønninger og betydelig frustration i mediebranchen, mens den udsatte genforhandling af medieforliget i første runde blev overset. Men den planlagte, nu udeblevne genforhandling af medieforliget fra 2010 skaber stor ærgrelse hos andre medieaktører. Det er i skrivende stund ikke helt klart, præcis hvad Uffe Elbæk (RV) og Mogens Jensen (S) er enig om at genforhandle, men ét hængeparti er der ingen tvivl om.

De udsatte mediestøtte-forhandlinger skabte i går dønninger og betydelig frustration i mediebranchen, mens den udsatte genforhandling af medieforliget i første runde blev overset.

Men den planlagte, nu udeblevne genforhandling af medieforliget fra 2010 skaber stor ærgrelse hos andre medieaktører. Det er i skrivende stund ikke helt klart, præcis hvad Uffe Elbæk (RV) og Mogens Jensen (S) er enig om at genforhandle, men ét hængeparti er der ingen tvivl om.

Jim Receveur, der er direktør i New Radio (Radio100, Soft, Radio Klassisk) finder det ekstremt skuffende, at regeringen igen har udskudt forhandlinger af et nyt medieforlig.

“Det største udestående er den fortsatte digitalisering af radiomediet og muligheder for at give lytterne flere kanaler og samfundet større kulturel mangfoldighed i æteren. Igen kommer vi nu til at vente på, at politikerne overhovedet påbegynder drøftelserne,” siger Jim Receveur.

Ledig DAB-plads i månedvis
Det mest ærgerlige, synes han, er, at der i dag er ledig sendeplads til flere landsdækkende radiokanaler på DAB.

“Vi har spurgt, om vi kan få lov til at leje pladsen og sende Radio Klassisk og Radio100 på disse, men har siden november sidste år fået at vide, at det skal vente på at medieforhandlingerne bliver afsluttet.”

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs