MediaWatch

Piratjagt på ulovlig radio droppes

Pejlevognen er blevet parkeret. Erhvervsstyrelsen meddeler nu, at de stopper jagten på den ulovlige ’Byens Radio’, der sender uden sendetilladelse. ”Vi har konstateret, at Byens Radio sender uden tilladelse og har nu politianmeldt dem. Derfor ser vi ikke længere nogen grund til at sende pejlevognen på gaden, da det videre forløb nu er en sag for politiet,” siger Kristian Borten til DR Kultur. Han undrer sig over, at den ulovlige radio ikke bare anskaffer sig en sendetilladelse.

Pejlevognen er blevet parkeret. Erhvervsstyrelsen meddeler nu, at de stopper jagten på den ulovlige ’Byens Radio’, der sender uden sendetilladelse.

”Vi har konstateret, at Byens Radio sender uden tilladelse og har nu politianmeldt dem. Derfor ser vi ikke længere nogen grund til at sende pejlevognen på gaden, da det videre forløb nu er en sag for politiet,” siger Kristian Borten til DR Kultur.

Han undrer sig over, at den ulovlige radio ikke bare anskaffer sig en sendetilladelse.

”Den type af tilladelse, de skulle have, koster omkring 500 kroner, fordi de sender i et rimeligt begrænset område. Det er jo ikke alverden, men det ville selvfølgelig også betyde, at de ikke længere kunne kalde sig piratradio,” siger Kristian Borten.

Folkene bag radioen kalder det imidlertid for en 'principsag' ikke at betale for en sendetilladelse. Ifølge dem bør det være gratis og frit at dele kultur og viden. 

- CT

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs