MediaWatch

Myndighederne går målrettet efter piratradio

En københavnsk piratsender, Byens Radio, har for alvor fået Erhvervsstyrelsen på nakken. Styrelsen har sendt 'sendevognen' ud i København for at få stoppet den ulovlige radio. “Vi undersøger nu, hvor og hvad radioen sender. Jeg kan bekræfte, at der blandt andet bliver brugt en sendevogn i vores arbejde med at lokalisere radioen," siger souschef i Erhvervsstyrelsen Robert Lindgaard til Modkraft ifølge radionyt.

En københavnsk piratsender, Byens Radio, har for alvor fået Erhvervsstyrelsen på nakken. Styrelsen har sendt 'sendevognen' ud i København for at få stoppet den ulovlige radio.

“Vi undersøger nu, hvor og hvad radioen sender. Jeg kan bekræfte, at der blandt andet bliver brugt en sendevogn i vores arbejde med at lokalisere radioen," siger souschef i Erhvervsstyrelsen Robert Lindgaard til Modkraft ifølge radionyt.

Han oplyser, at i tilfælde af eventuelle lovovertrædelser, så vil Erhvervsstyrelsen anmelde sagen til politiet.

Det er ellers forlængst gået af mode med piratradioer, som overtager ledige frekvenser uden tilladelse, i Danmark, så branchen undrede sig, da det kom frem at Byens Radio har sendt fra et ukendt sted i København siden den 31. december. Den er etablereret af fire venner, som ikke tidligere har prøvet kræfter med radiomediet.

I dag er op mod 30 mennesker involveret i projektet.

“Erhvervsstyrelsen burde slå koldt vandt i blodet og værdsætte vores initiativ, da der er er masser af plads på FM-båndet. Vi laver jo public service , og er helt non-profit," siger radioens talsperson DJ 'Know It All' ifølge Modkraft.

Signalet er endnu ikke er stærkt nok til at nå ud til hele hovedstaden og derfor har radiostationen oprettet en hjemmesid, hvor alle kan lytte med.

- PFL

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs