MediaWatch

Lytterne er ved at finde Morgenandagten

Flere har genfundet DR's Morgenandagten, men lyttertallet er stadig kun halvt så højt, som før P1 og P2 blev lagt sammen.

Morgenandagten har fået flere lyttere, men lyttertallet er stadig kun halvt så højt, som før P1 og P2 blev lagt sammen.

Programmet blev med P2 flyttet over på DAB i november. Som supplement bliver programmet nu også sendt på DR2 samt på langbølgeradio.

Lyttertallet for den daglige andagt faldt prompte fra 43.000 daglige lyttere til blot 8.000, lige efter programmet forsvandt fra P2 på FM.

Adskillige kirkelige personer har udtalt hård krtik af DR's prioriering. Stærk kritisk var præst og bestyrelsesmedlem i DR, Katrine Winkel Holm.

Svært at ændre lyttervaner
Men nu tyder det på, at lytterne er ved at finde andagten. Ifølge DR er lyttertallet steget siden slutningen af december. Nu lytter 22.000 personer dagligt til programmet.

"Vi ved, at det er utrolig svært at ændre folks lyttervaner. Derfor er jeg rigtig godt tilfreds med, at der allerede på nuværende tidspunkt er så mange lyttere, der har fundet programmet igen," siger Inger Bach, direktør for DR Danmark, til Kristelig Dagblad.

Inger Bach forklarer stigningen i lyttertallet med, at DR's informationskampagne - bl.a. på P1 og P4 - er begyndt at slå igennem.

Intet nyt succeskriterium
Kathrine Winkel Holm noterer sig fremgangen, men er ikke tilfreds. Hun mener, at kritikken, der mest har kørt i Kristelig Dagblad, er kommet som en overraskelse for DR.  

Inge Bach vil ud med et nyt succeskriterium for lyttertallet.

"Jeg ser meget gerne, at vi kommer tilbage til det niveau, programmet lå på inden sammenlægningen. Men om det er et realistisk mål i betragtning af, at vi nu har en kanal mindre, tør jeg ikke sige."

- PFL

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs