MediaWatch

Rørbye Rønn: Mennesker og Medier er fremragende

DR's nye generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, fremhæver Lasse Jensens medieprogram på P1 som en af sine programfavoritter.

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn hører til 'Mennesker og Mediers'  faste lytterskare på P1.

"Jeg synes, at Lasse Jensens radioprogram 'Mennesker og Medier' er fremragende. For mig er det eksempel på et program, hvor hobby og arbejde smelter sammen. Medier er selvfølgelig relevant for mig arbejdsmæssigt, men jeg synes også, at det er utrolig spændende. Det handler også om vores samfund og vores demokrati," siger Maria Rørbye Rønn i Berlingskes 'Kulturprofilen'.

Maria Rørbye Rønn fremhæver endvidere DR's Koncertsal som en billede på DR's brede faglige palette - og afslører, at hun hører til gruppen af danskere med en svaghed for svensk pop.

"Lige før jul overværede jeg et par koncerter i DR's egen koncertsal. Jeg var til Händels Messias og til pigekorets julekoncert. Det var to gode og inspirerende oplevelser, og jeg kunne ikke lade være med at tænke på mangfoldigheden i DR. Tænk at vi også har en medarbejdere, der på den måde brænder for musikken. Det gjorde mig utrolig stolt. Jeg har selv en meget bred musiksmag og kan også godt lide at høre musik, når jeg står derhjemme og laver mad. Der er det mere svensk popmusik, jeg lytter til," siger generaldirektøren.

Der er reception for Maria Rørbye Rønn i dag i DR kl. 14.

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs