MediaWatch

Mere Akademi på DR2

DR2's 'Danskernes Akademi' får også plads på P1.

DR2-satsningen ’Danskernes Akademi’, der har amerikanske TED Talks som forbillede, udvider med radio og mere tv.

Efter et år på skærmen udvider DR med et "radioakademi", skriver DR i form af programmet 'Danskernes Akademi på P1', hvor forskere bliver interviewet om forskellige emner på hverdage kl. 22 i et indslag på knap ti minutter - fra 22.03 til 22.10.

Danskernes Akademi vil fremover også blive genudsendt om natten på DR2. I det første år er det blevet til 350 forelæsninger med ’Danskernes Akademi’, og et sted mellem 5000 og 30.000 seere følger med hver gang, skriver DR i en pressemeddelelse.

Det første år har DR stået for produktionen af forelæsningerne, men den opgave får universiteterne de kommende tre år. DR har samtidig indgået samarbejde med amerikanske TED for også at kunne vise forelæsninger med internationale forskere og undervisere. 

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs