Per Stig kaldt i samråd om radioudbud

Mogens Jensen (S) afkræver kulturministeren svar på flere af de kritiske spørgsmål, som mediebranchen har stillet til udbuddet af FM4 som news-talk-radio.
Per

Kulturminister Per Stig Møller er kaldt i samråd i Folketingets Kulturudvalg om udbuddet af FM4 som news-talk-radio. 

Det er medieordfører Mogens Jensen (S), der ønsker svar fra kulturministeren. Mogens Jensen har allerede gjort det klart, at han nedlægger radioprojektet, hvis der sker et regeringsskifte, inden sendetilladelsen er tildelt.

Som omtalt på MediaWatch de senere dage har bl.a. SBS Radio, TV 2, JP/Politikens Hus og Information indleveret fyldige kritiske høringsvar til projektet. Mogens Jensen ønsker, at ministeren selv besvarer kritikpunkterne.

Detailstyring bremser udvikling
Mogens Jensen beder kulturministeren tage stilling til, at bl.a. JP/Politikens Hus og Berlingske Media rejser alvorlig kritik af de uhyre detaljerede krav, som partierne bag medieforliget stiller til programmerne på den nye radio. Høringsvar fra flere advarer om, at kravene hæmmer radioens muligheder for at gå nye veje, udforske nye muligheder for at bruge radiomediet og udvikle nye formater.

S-ordføren vil også have Per Stig Møller til at svare på, om det ikke er betænkeligt, at en række af de aktører, der tænkes at byde på radiokoncessionen, allerede frasiger sig ansvaret for en kommende radios eventuelt manglende succes med henvisning til alt for stramme politiske krav til indholdet i radioen.

Ulovlig tilskud
Mogens Jensen har også nærlæst høringssvaret fra SBS Radio, hvori SBS angriber den forrentning på 5-10 pct. af investeret kapital, som radiokanalen kan få. Det kan ifølge SBS være i strid med konkurrenceretlige regler og principper for statstilskud til private virksomheder, og Mogens Jensen kræver svar på, hvorvidt SBS har en pointe

Socialdemokraternes medieordfører har også hæftet sig ved den konkurrenceforvridning, som SBS peger på, mellem FM4 og FM5 koncessionerne. FM4 skal udelukkende drives for offentlige tilskud og med mulighed for en betydelig fortjeneste for koncessionsindehaveren - mens FM5 (NovaFM) skal betale 23 mio. kr. årligt til staten for sin sendetilladelse.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også