MediaWatch

Børneavisen lancerer podcast til de 9-12 årige

Den ugentlige podcast "Hva' sker der" er et nyt tllbud til store børn og bliver et supplement til Børneavisens printavis og app.

Foto: Skærmdump/Ritzau Scanpix

Der er et hul i markedet, når det handler om at give børn udvalgte nyheder på lyd. Det mener Børneavisen, der udgives i fællesskab af Jyllands-Posten og Politiken, og som nu lancerer en podcast til store børn på 9-12 år.

Det skriver JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

Podcasten "Hva' sker der" vil hver uge gå i dybden med et tema og også fortælle korte, udvalgte nyheder. I første afsnit møder lytterne bl.a. Sofie, der går i 2. klasse, og som har fået en ny ukrainsk klassekammerat, Aleksandr, der er flygtet til Danmark med sin mor.

Børneavisen blev lanceret i 2018 og udkommer på papir hver tirsdag. Avisen har også sin egen app.

"Hva' sker der" bliver ikke det sidste på lyd fra Børneavisens side, for selv om de fleste 9-12-årige kan læse, kan der stadig være indhold, som giver bedre mening gennem lyd, siger direktør og ansvarshavende chefredaktør Louise Abildgaard Grøn.

"Vi ved, at mange børn og voksne læser Børneavisen sammen. Podcasten er også oplagt at lytte til sammen. I bilen, mens man laver mad sammen eller rydder op. De situationer, hvor man ikke kan sidde med avisen, men alligevel har de større snakke om alt mellem himmel og jord," siger Louise Abildgaard Grøn.

Podcasten udkommer hver mandag med den tidligere DR Ultra-vært Maja Adjoa ved mikrofonen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs