MediaWatch

Vært på P6 Beat: "Det har været en uskøn forhandling"

Det giver en savnet arbejdsro, at P6 Beat og P8 Jazz er sikret overlevelse i tre år, siger P6-vært, som dog ikke billiger måden, det er sket på.

Foto fra DR-arrangementet "P6 Beat rocker" | Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Det vil forhåbentlig ikke gentage sig, at DR holder enkelte kanaler ud i strakt arm for at få politisk nåde, siger vært på P6 Beat Anders Bøtter, til Kulturmonitor.

Han understreger, at det vigtigste for ham er, at radiokanalerne er reddet, hvilket giver den fornødne arbejdsro til at udvikle kanalerne yderligere - men forløbet hen mod redningen har været ubehageligt for ham.

"Men ja, det har været en uskøn forhandling, og jeg håber ikke, at den måde at gribe en forhandling an danner præcedens hos DR fremover. Den tilgang med at pinpointe specifikke kanaler på den måde, DR har gjort, kommer jeg aldrig til at blive enige med DR’s ledelse om. For de holder jo på, at det er den rigtige strategi. Og so be it. Vi er enige om at være uenige," siger han til Kulturmonitor.

Udløber af besparelser

Torsdag besluttede regeringen sammen med SF, Radikale Venstre og Enhedslisten at forlænge den midlertidige bevilling til at videreføre nichekanalerne P6 Beat og P8 Jazz de næste tre år.

Der er afsat 15 mio. kr. årligt i 2022, 2023 og 2024. Pengene kommer fra det såkaldte merlicensprovenu, som er overskydende licens i forhold til fordelingen af licensindtægterne for 2020. Tidligere år har de ekstra midler været afsat på finansloven.

Forløbet om P6 Beat og P8 Jazz en udløber fra medieforliget i 2018, hvor DR blev pålagt besparelser på 420 mio. kr. I den forbindelse valgte DR blandt meget andet at lukke P6 Beat og P8 Jazz, hvilket der nu tre gange har været politisk flertal for at undgå.

DR's kulturdirektør om P6 og P8: "Nu normaliserer vi arbejdet med kanalerne" 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs