MediaWatch

Louds digitale direktør har fået dødstrusler på sin arbejdsmail

Lørdag nat tikkede dødstrusler mod Radio Louds digitale direktør Rasmus Mark Pedersen og hans kone ind per e-mail, fortæller parret på Twitter. Truslerne er meldt til Københavns Politi.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

"Vi dræber dig og din kone".

Sådan lød ordene i en mail, som Rasmus Mark Pedersen, DAB-kanalen Radio Louds digitale direktør, modtog på sin arbejdsmail lørdag nat. Det skrev han onsdag eftermiddag i et opslag på Twitter.

"Jeg er lamslået over, at jeg og min kone nu har modtaget dødstrusler på grund af det arbejde, jeg har," skriver Rasmus Mark Pedersen og henviser til, at truslerne kommer fra en mailadresse, som indeholder ordet "Loud".

"Mailen til mig var fra en mailadresse, der ikke lader tvivl om, at det her handler om Loud. Seriøst Loud-hadere: Er I ikke søde at stoppe nu? Vi har selvfølgelig meldt det til politiet," lyder det i et tweet, hvor Rasmus Mark Pedersen samtidig opfordrer følgere til at videregive oplysninger til politiet, hvis man har mistanke om, hvem der står bag truslerne.

Udover mailen til Rasmus Mark Pedersen har hans kone, Karen Dich, modtaget en mail med beskeden: "Du burde skydes!" Beskeden var sendt fra en anden mailadresse.

Den statsfinansierede ungdomsradio Radio Loud gik i luften i april 2020 efter at have vundet et udbud af en ny radiokanal på DAB. Kanalen blev sendt i udbud af den daværende VLAK-regering i kølvandet på, at Radio24syv valgte ikke at søge om at fortsætte på FM4-båndet på grund af nye krav i sendetilladelsen. Radio24syv ansøgte ligesom Loud om sendetilladelsen til den nye public service-radio på DAB, men tilladelsen gik som bekendt til Radio Loud.

I løbet af sit første år i luften har Radio Loud og radioens medarbejdere berettet om decideret chikane via sociale medier og arbejdsmail.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs