MediaWatch

25 tidligere sangere i DR Pigekoret går i rette med Politiken-artikel om seksualiseret kultur

En stribe tidligere sangere i DR Pigekoret skriver i et åbent brev, at de ikke kan genkende Politikens billede af en seksualiseret kultur i koret under tidligere dirigent Michael Bojesen. Politiken er uenig i kritikken.

Foto: Miriam Dalsgaard/Politiken/Ritzau Scanpix

Politiken beskrev i sidste uge, hvordan flere tidligere sangere i DR Pigekoret havde oplevet grænseoverskridende adfærd og et seksualiseret miljø under tidligere dirigent Michael Bojesens ledelse i 2001-2010.

Den fremstilling af kulturen i det nationale pigekor, hvor flere sangere er og var mindreårige, ønsker en gruppe af tidligere sangere nu at nuancere, og derfor har de skrevet en åbent brev i Berlingske.

De 10 navngivne og 15 anonyme medunderskrivere på brevet beskylder bl.a. Politiken for at have kontaktet flere tidligere sangere med en forudindtaget vinkling på historien om et seksualiseret og manipulerende miljø - som de i alt 25 kvinder altså ikke genkender. Medunderskriverne "anfægter ikke de negative oplevelser" de 12 navngivne kvinder, som indgår i Politikens artikel, har berettet om.

Politikens kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen afviser umiddelbart kritikken.

Hun påpeger over for Berlingske, at det fremgår af artiklen, at en del af sangerne udelukkende har "en positiv erindring" om tiden i DR Pigekoret, og at avisen bl.a. dokumenterer, at korets ledelse har "afvist eller undertrykt" mindreåriges forsøg på at at sige fra over for grænseoverskridende adfærd.

Tidligere korsangere er forbeholdne over for DR-undersøgelse af sexchikane 

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs