MediaWatch

25 tidligere sangere i DR Pigekoret går i rette med Politiken-artikel om seksualiseret kultur

En stribe tidligere sangere i DR Pigekoret skriver i et åbent brev, at de ikke kan genkende Politikens billede af en seksualiseret kultur i koret under tidligere dirigent Michael Bojesen. Politiken er uenig i kritikken.

Foto: Miriam Dalsgaard/Politiken/Ritzau Scanpix

Politiken beskrev i sidste uge, hvordan flere tidligere sangere i DR Pigekoret havde oplevet grænseoverskridende adfærd og et seksualiseret miljø under tidligere dirigent Michael Bojesens ledelse i 2001-2010.

Den fremstilling af kulturen i det nationale pigekor, hvor flere sangere er og var mindreårige, ønsker en gruppe af tidligere sangere nu at nuancere, og derfor har de skrevet en åbent brev i Berlingske.

De 10 navngivne og 15 anonyme medunderskrivere på brevet beskylder bl.a. Politiken for at have kontaktet flere tidligere sangere med en forudindtaget vinkling på historien om et seksualiseret og manipulerende miljø - som de i alt 25 kvinder altså ikke genkender. Medunderskriverne "anfægter ikke de negative oplevelser" de 12 navngivne kvinder, som indgår i Politikens artikel, har berettet om.

Politikens kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen afviser umiddelbart kritikken.

Hun påpeger over for Berlingske, at det fremgår af artiklen, at en del af sangerne udelukkende har "en positiv erindring" om tiden i DR Pigekoret, og at avisen bl.a. dokumenterer, at korets ledelse har "afvist eller undertrykt" mindreåriges forsøg på at at sige fra over for grænseoverskridende adfærd.

Tidligere korsangere er forbeholdne over for DR-undersøgelse af sexchikane 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske dataværktøjer, coronaens ekko i regnskaber og et sommerbarometer, der fortsat svinger os igennem de lyse nætter. Kom med på en rundtur i ugens mediebegivenheder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs